” Baca Al-Fatihah pun ada accent, so cute.. ” – Netizen

Video Alisa Aisyah Membaca Surah Al-Fatihah Raih Perhatian Ramai. Wah, Bijaknya Dia. Tapi Slang Alisa Tu Macam Anak Mat Salleh Lah !!

Meninjau ke akaun Instagram Alisa Aisyah, p0sting terbaru yang dikongsikan telah meraih perhatian ramai. Video yang berdurasi beberapa saat itu memaparkan Alisa sedang membaca surah Al-Fatihah.

Alisa membaca surah tersebut sambil menadah kedua bel4h tangannya dan diperdengarkan kepada ibunya, Hanis Zalikha. Apa yang mencur1 perhatian ialah slang Alisa ketika membaca Al-Fatihah yang agak pelat seperti anak mat salleh.

Walaupun baru berusia 2 tahun, Alisa sudah boleh menghafal surah Al-Fatihah dengan begitu baik. Setelah selesai Alisa membaca surah tersebut, Alisa segera menyuruh abangnya, Yusuf Iskandar pula membacanya.

Perkongsian ini telah mendapat lebih 68 ribu tanda suka buat masa ini sejak ia dimuatnaik. Alisa sememangnya dibesarkan dengan banyak berkomunikasi dalam bahasa inggeris, jadi tidak hairanlah jika Alisa mempunyai sedikit slang apabila membaca surah al-Fatihah.

Jom tonton video di bawah :

Ramai memuji dan mendoakan perkara yang baik-baik buat Alisa. Antara komen-komen yang diberikan oleh mereka :

” Baca al-fatihah pun ada accent, so cute. Mcm ade slang pelat mat saleh.. Alhamdulillah pandai bijak moga jd ank solehah.. “

” Sayang ,Allah3. Comey sangat ayang ni.. Allah slang dia┬ácute bangettt.. Alalalaa bijak nyeee alisa .. cheeky girl sangat.. “

” Mcm anak omputih bace fatihah… olo pndai nya cheeky girl ni.. Pandai laju je nak amin. ya Allah baca doa pun comel.. “

” Apa omei sgt yg hujung tu Sygg.. Oloooo ger4mnyaaaa tengok dia ni.. eeeee comelnya pelat dia tuh.. “

” MasyaAllah bijak seperti abang.. cutenya awak.. Alhamdulillah.. Cheeky sgtt awk nii… Ger4mm.. Mcm mat salleh punya slang la alisa nih.. “

” MashaAllahhh ger4mnya checky girl niii.. Pandainya si comel ni.. Ya Allah, bijak Dan comelnya.. macam abang dia jugak.. “

” Subhanallah Alisa yg bijak. Comel dan bijak la sayang thealisaaisyah.. MasyaAllah.. Anak solehah.. comel.. “

Seperti kata pepatah, melentur buluh biarlah dari rebungnya. Anak-anak seperti kain putih, ibubapa lah yang mencorakkannya. Semoga Alisa Aisyah membesar menjadi anak yang solehah dan berjaya dalam kehidupan.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Alisa Aisyah

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan