” Amboi, sedap mulut cakap wife saya tak diseraplah, pr0pa lah.. ” – Nubhan Ahmad

Nubhan Ahmad Nafi Dakw4an Sesetengah Pihak Yang Mengatakan Isterinya, Afifah Berhenti Kerja Sebagai Doktor Gigi Kerana Ditamatkan Kontrak. Nah, Siap Nubhan Bagi Bukti Lagi !!

Beberapa hari lalu penyanyi Nubhan telah berkongsi video telah menjemput isterinya pada hari terakhir isterinya bekerja. Penyanyi tersebut turut membuat kej0tan sempena hari terakhir isterinya itu berkhidmat sebagai seorang doktor gigi di sebuah klinik gigi kerajaan.

Semalam, Nubhan telah meluahkan rasa terkil4nnya di akaun Instagram kerana ada sesetengah pihak telah membuat andaian dan tud0han bawa isterinya itu telah berhenti kerja sebagai doktor gigi kerana kontrak telah ditamatkan.

Jelas Nubhan perkara tersebut adalah tidak benar sama sekali, malah pada posting Nubhan telah pun memuat naik paparan skin surat tawaran isterinya menerima tawaran kerja lantikan tetap sebagai Pegawai Pergigian Gred Ug41 sebagai bukti kepada dakw4an sesetengah pihak tersebut.

Tulis Nubhan, walaubagaimana pun, dia tidak mengend4hkan kata-kata yang dilemp4rkan orang terhadap dia dan isterinya dan mendoakan hal yang baik-baik sahaja kerana yakin akan perancangan Allah kerana Dia adalah sebaik-baik perancang.

Ikuti perkongsian Nubhan tersebut di bawah ini

View this post on Instagram

Amboi…sedap mulutnya ckp wife sya x diseraplah, propa lah, tamat kontrak lah…mcm2 lagi…sejak dia dpt tawaran permanant dan diserap ke kerajaan, saya serahkan 100% pada dia utk memilih…alhamdulillah keluarga adalah keutamaan dia. Saya x paksa isteri untuk kerja dan x paksa dia utk berhenti…kerana keluarga saya adalah tanggungjawab saya. Xpalah, pendapat orang macam2…ada yg cakap masa depan isteri saya bakal musnah lah…tp x fikir ke? Entah2 masa depan dia makin gemilang lepas ni? Mana tau kan? 不 Sbb kita bukan tuhan. Dulu masa wife saya bekerja, dikatanya aku mengikis duit bini 不. Skrang dah x keja, meh duit ko aku nk kikis 不不不……dia sebaik perancang, dia juga menentukan rezki kita masing2. Ramai yang tau tapi mngkin kurang mengerti. Apa org2 ni kurang yakin dengan rezki Allah? Mungkin juga hidup2 kalian rasa megah dan bahagia di mata manusia? So go ahead dgn setiap pandangan dan andaian kalian. Doakanlah yang baik2…Kitakan sesama umatnya dimuka bumi ni…ilmu tinggi adab tak ada pun x kemana jugek…tp mcm mana yg xda ilmu dan xda adab eh? leh sesapa tolong jawabkan? I is konpius ni . @lantarabeauty

A post shared by NUBHAN AHAMAD (@nubhan.ahamad) on

Meninjau di ruangan komen pula, ramai yang turut memberikan kata-kata semangat kepada Nubhan agar mengabaikan orang-orang sebegitu malah mereka juga bersetuju dengan apa yang dikongsikan oleh Nubhan. Antara komen-komen tersebut adalah :

” Sabar…Hati hati yang penuh HAS4D hanya allah dapat memutihkan nya… YAKIN perancangan ALLAH maha terbaik.. “

” Sabar ye dik… Inshaa Allah segala kesabaran akan diberikan kejayaan satu yg besar… Skrg pun awak dh berjaya dan inshaa Allah lps ni lagi berjaya.. “

” Iyer kan je la.. Den ni pun mcm nak ikut jejak org umah ekau gak ni.. Laki den brenti kojo menego.. Alhamdulillah rezeki menego tak menang tgn ni.. “

” Tempat yang paling baik isteri adalah di sisi suami. Cewahhh hehe. Semoga melimpah lebih2 lagi rezeki utk dr fie dan suami .. “

” Tak pyh layan netizen hahaha diorg thu cakap jee … Maklumlah pkpb ni kan ramai ddk rmh, b0san kot tu… Hahaha.. “

” Yang takde adab ni tak bijak.. Org beradap semestinya bijak.. Rezeki semua ketentuan Ilahi, insyallah semoga dipermudahkan semuanya.. “

” Takpola sei duk ghumah dapek jago ank dapek yo duit siket2 wpun takbnyak mano .. Totap rezeki Allah .. Biar an yo.. “

Alahai, sabar yer Nubhan, biarkan jer apa yang orang nak cakap, janji kita tahu apa yang kita buat tu adalah betul. Apa-apa pun, kami dari Berita Kopak mengharapkan semoga segala urusan Nubhan dan isteri akan dipermudahkan dan dimurahkan rezeki dalam apa juga bidang mereka ceburi. Aamin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Nubhan Ahmad

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copright akan dikenakan..