” Allahu, dug4an dan cab4ran di bulan Ramadan.. ” – Dato’ Alha Alfa

Dato’ Alha Alfa Kongsi Video Seorang Wanita Hadir Ke Outletnya Mengaku Sebagai Isteri Pertamanya Buat Ramai Yang Terkej0t. Jauhnya Datang, Semata-mata Nak Jumpa Dato’ Alha. Siap Tahu Semua Hal Dato’ Alha, Ser4m Pulak Tengok !!

Siapa tidak mengenali jurusolek dan usahawan kosmetik terkenal, Dato’ Alha Alfa. Pernah mendirikan rumahtangga sebelum ini, namun jodohnya tidak berpanjangan dan kini Dato’ Alha kembali berstatus single.

Terbaru, Dato’ Alha ada berkongsi hantaran di Instagram tentang seorang wanita telah hadir ke outlet dan mengaku sebagai isteri pertamanya. Difahamkan, wanita tersebut datang dari Perak ke Putrajaya dengan menaiki kereta api semata-mata mahu bertemu Dato’ Alha.

Malah, kongsi Dato’ Alha lagi, paling mengej0tkan wanita tersebut tahu maklumat peribadi dan beberapa perkara mengenai Dato’ Alha seolah-olah mengenalinya terlalu rapat. Namun Dato’ Alha tidak mengenali siapa gerangan wanita itu.

Menerusi posting lain, Dato’ Alha berkongsi  ‘penceritaan’ oleh wanita itu kononnya Dato’ Alha telah melakukan pelbagai hal terhadapnya. R1sau dengan pandangan pelanggan yang datang di outlet ketika kejadian itu berlaku, Dato’ Alha berharap mereka tidak termak4n dengan dakwaan wanita itu.

Ikut perkongsian di bawah ini :

( Klik butang KANAN > untuk melihat gambar dan menonton video seterusnya.. )

( Klik butang KANAN > untuk melihat gambar seterusnya.. )

Di ruangan komen, pelbagai respon telah diberikan warganet setelah membaca perkongsian oleh Dato’ Alha. Antara komen-komen tersebut adalah :

 ” Kesi4nnya, tak0t mmg tak0t tp lebih kesian dan mohon pihak keluarga or rakan2 yg boleh bwk sis ni ke saluran yg betul utk perubatan.. ” 

” Allahuakbar, mungkin ada depr3ssi0n ditambah lagi dengan terlalu 0bses, sampai dah jadi beyond control ni.. “

” Allahuuu, ris4unye Dato. Pernah terbaca komen die kt fb sblm ni, dia kata benda yg sama, mmg da rsa tu sc4mmer, rupanya akk ni tak sihat.. “

” Ya Allah Dato, saya terserempak dengan akak ni dekat ktm serdang tau. Penat betul layan dia. Dia claim yang Dato tu suami first dia and macam2 cerita lagi.. “

” Bers4bar Dato, ujian bt Dato tu. Kadang org mcm tu memg nmpk normal, nmpk mcm biasa, tp dalaman dia dri segi ment4l, ada mas4lah dispr3ssi0n.. “

” Macam mana dah nikah. Pastu kata pi amik dia pastu lupa amik nombor telefon, confius betul jalan cerita dia.. “

” Tak sihat lah ni, harap sgt family kakak ni tlg ambik berat. Wanita tak akan mem4lukan diri sendiri kalau dia berada dlm keadaan w4ras, moga cepat sembuh ya sis.. “

Tak sangka apa yang telah terjadi pada Dato’ Alha. Apa-apa pun diharap Dato’ Alha kuat dan menganggap hal tersebut sebagai ujian di bulan Ramadan ini dan semoga kakak itu  diberikan kesihatan yang baik selepas ini.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Alhaalfa

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copyright akan dikenakan..