” Ad0i lama saya tenung ingatkan Dato’ Jamal, suara sama betul.. ” – Netizen

Video Nyanyian Anak Sulung Dato’ Jamal Abdillah, Osama Yamani Di Sebuah Majlis Perkahwinan Raih Perhatian Warganet. Wah Hampir Tertukar, Suara Tu Sama Betul Dengan Ayahnya. Lunak Merdu, Sedap Sungguh !!

Osama Yamani Abdillah merupakan anak sulung kepada raja pop tanahair, Dato’ Jamal Abdillah. Memiliki suara yang sedap didengar, minat dan kecenderungan Yamani ke arah bidang seni membuatkan anak muda ini mengikuti jejak langkah ayahnya itu.

Meninjau akaun Instagram Molek FM, telah dikongsikan satu video yang memaparkan persembahan Yamani di sebuah majlis perkahwinan. Membawakan lagu h1ts dendangan asal ayahnya berjudul Penghujung Rindu, suara Yamani menarik perhatian peminat.

Kelunakan suaranya dan gaya menyanyi yang saling tidak tump4h seperti Dato’ Jamal membuatkan ada di kalangan peminat yang hampir ters1lap menyangka itu adalah Dato’ Jamal. Memang sama betul lenggok suaranya itu.

Seperti kata pepatah, mana tump4hnya kuah kalau tidak ke nasi. Penampilan Yamani yang sudah semakin kurus juga mendapat pujian daripada peminat. Semakin mantap suara Yamani, boleh menjadi pelapis Dato’ Jamal lah selepas ini.

Jom tonton video di bawah :

View this post on Instagram

A post shared by Molek FM (@molekfm)

Antara video lain yang memperdengarkan kehebatan suara Yamani yang bergandingan bersama Dato’ Jamal. Memang nak sama lah suaranya.

Jom tonton video di bawah :

Video nyanyian oleh Yamani ini mendapat banyak komen yang positif daripada peminat. Antara komen-komen mereka :

” Sebijik sama, terbaik suara awak dik. Tak kisahla walaupun sama dengan Jamal. yang penting memang best.. “

” Sebijik suara ayah dia. Osama Yamani, mana tump4hnya kuah kan, terbaiklah.. lenggok tu ca1r dengar.. “

” Ingatkan Dato’ Jamal bila tengok kasut baru perasan. Memang sedap sangat suara Yamani ni.. Like father like son.. “

” Osama dengan rambut panjang gitu macam ayahnya time zaman Azura. Suara tu serupa betul, mat1 mat1 ingat Dato’ Jamal mula-mula dengar.. “

” Memang sama suara dia, kalau tak tengok video tentu dah kata Dato’ Jamal yang menyanyi. Nyanyian ada soul, sampai ke lubuk hati.. “

” Terbaik ni baru betul anak bapak. Sebijik hab1s suaranya, muka dengan rambut panjang camtu macam Dato’ Jamal masa muda.. “

” Ad0i lama saya tenung ingatkan Dato’ Jamal simpan rambut panjang tadi. Suara sama betul tune nya, lenggok pun lunak merdu.. “

Suara yang padu dan merdu didengar oleh halwa telinga. Semoga kerjaya seni Osama Yamani pada masa hadapan dipermudahkan dan boleh menjadi bintang bersinar yang hebat sama seperti Dato’ Jamal. Good luck Osama Yamani dan take care selalu.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Molek FM, IG Yamani Abdillah

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..