Connect with us

Artis / Selebriti

” Tak sangka muka gar4ng tapi suara kartun.. ” – Netizen

Pemilik Suara Kartun Mickey Mouse Dalam Bahasa Malaysia Buat Ramai Terkej0t. Laa Khir Rahman Rupanya. Muka Gar4ng, Suara Kartun, Haha. Pandai Contr0l Suara Yer !!

Kartun Mickey Mouse adalah antara siri kegemaran ramai kanak-kanak sejak lama dahulu. Bagi edisi Malaysia, ianya telahpun dialih bahasa ke bahasa Malaysia menggunakan suara orang tempatan. Ramai yang tidak tahu suara siapa sebenarnya yang digunakan untuk siri kartun ini.

Meninjau akaun Instagram HimbunanBahanLawak, telah dikongsikan satu video yang memaparkan lontaran suara daripada pemilik suara misteri ini. Rupa-rupanya suara pelakon Khir Rahman yang diperdengarkan selama ini.

Kata Khir Rahman, ramai yang tidak percaya suara Mickey Mouse di dalam bahasa Malaysia adalah suaranya. Menurut Khir, baik siri Mickey Mouse Club House mahupun Mickey Mouse Classic memang semuanya suara Khir. Khir turut sama menunjukkan antara dialog yang ada dalam siri kartun itu.

Memang ramai tak sangka dan seperti kata peminat, muka Khir nampak gar4ng tetapi boleh membawakan suara kartun dengan baik. Dalam tidak percaya, mendengar sahaja suara Khir ini terus terbayang Mickey Mouse bercakap haha.

Jom tonton video di bawah :

Perkongsian ini telahpun meraih lebih 19 ribu likes daripada peminat sejak ia dikongsikan. Antara komen-komen peminat yang dapat kami kongsikan :

” What, afterr 21 years. muka g4rang suara kartun bhai terbaik. Aku je ke yg tengok berkali-kali video ni haha.. “

” Uish terkej0t den haha, 24 tahun bru tahu sape haha lain benor bila dikep1t suaranya ya.

” Apa ni weh, aku terkej0t betul ni. bukan kau je aku pun ..lepas 24 tahun hidup baru tahu hahaha.. “

” Weh seriuos lah, tak sangka weh. tengok ni pun terkedu kejap. tak ku sangka muka punya g4ngster sekali suara kartun dia punya haha.. “

” Muka gan4s tapi buat suara mickey mouse. rupanya khir rahman yng dubbing kcik2 layan jer mickey mouse.. “

” Lah favourite aku Mickey mouse tu khir rahman rupanya .. macam tak percaya ja pen4t meneka.. “

Siapa sangka di sebalik wajah Mickey Mouse ini adalah suara Khir Rahman. Apa pun, terbaiklah suara Khir kerana berjaya menawan hati ramai kanak-kanak dengan suara Mickey Mouse selama ini. Apa pun, semoga success selalu Khir dalam bidang seni.

Silakan SHARE..

Sumber : IG himpunanbahanlawak, ig khir rahman, ig mickey mouse

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..

Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..

Trending

Copyright © Berita Kopak

##FREAKOUT