” Rafflesia Is Doneee.. ” – Datin Paduka Eina Azman

Tersingk1r Di Peringkat Separuh Akh1r The Masked Singer Malaysia, Ini Respon Datin Paduka Eina Azman. Wah Pandai Simpan Rahsia. Suara Eina Pun Bukan Biasa-Biasa Ni, Power Betul !!

Program hiburan The Masked Singer Malaysia semakin mendapat tempat di hati peminat. Seramai 12 orang peserta dipilih dan ianya terdiri daripada bekas ahli sukan, penyanyi dan selebriti terkenal negara. Sehingga semalam, The Masked Singer telahpun sampai ke peringkat separuh akh1r.

Antara yang bertanding di peringkat separuh akh1r semalam adalah Orang Utan, Enggang, Wau, Rafflesia, Bunga Raya dan Rajah Brooke. Bersel1ndung di sebalik t0peng, juri perlu meneka siapakah selebriti itu dan berbagai klu diberikan setiap minggu untuk membantu juri dan penonton di rumah.

Meninjau akaun Instagram Datin Paduka Eina Azman, telah dikongsikan sedutan sepanjang Eina membuat persembahan di rancangan ini. Eina yang menggunakan taktik berlag4k ged1k dan menari-nari supaya tiada siapa yang dapat mengenali dirinya namun nyata suara serak basah yang dimilikinya itu sejak dari minggu pertama lagi sudah dikenali peminat.

Eina turut meluahkan rasa gembiranya kerana berjaya sampai ke tahap ini dan memoh0n maaf kepada semua kerana terpaksa merahsiakan identitinya dek terik4t dengan kontrak. Walaupun Eina menyifatkan dirinya bukan seorang penyanyi dan penari, namun persembahannya setiap minggu sentiasa menghiburkan dan linc4h di pentas.

Jom tonton video di bawah :

View this post on Instagram

Salam… Finally after 2 months terpaksa menyorokkan identiti dan mengelak soalan daripada kawan2 mengenai โ€œRafflesiaโ€, akhirnya terjawab sudah segala persoalan… Iโ€™m so sorry guys sebab tak dapat berlaku jujur sebab saya terikat dengan contract ๐Ÿ˜…Alhamdullilah Rafflesia berjaya kekal sehingga ke semi final walaupun penuh dengan onak duri. Seperti semua sedih maklum, saya bukanlah seorang penyanyi dan penari. Banyak yang saya pelajari sepanjang berada di dalam program โ€œThe Masked Singer Malaysiaโ€. Tahun 2020 ni saya nak keluar dari zon selesa saya, sebab tu saya mencabar diri saya untuk menjadi Rafflesia. Sejujurnya, saya sebenarnya kurang berkeyakinan untuk menyanyi dan menari di hadapan khalayak ramai. Nasib baik saya boleh bersembunyi di sebalik masked Rafflesia.๐Ÿ˜… nampak mcm mudah menyanyi dan menari dalam masa yang sama. Tapi hanya tuhan saya yang tau betapa beratnya head gear Di kepala saya. Kadang2 takut juga tengah menari tu kepala tercabut sbb ini benda paling gila pernah saya buat๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ tapi dalam gila2 pun macam seronok juga penyanyi. Saya nak jadi penyanyi lah lepas ni๐Ÿ˜ Ok tak??? ๐Ÿ˜œ Terima kasih kepada team produksi Astro di atas peluang ini. N terima kasih juga untuk u all yang tak henti2 tweet n mention nama saya. N yessss tekaan anda memang betul๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Thanks to my beloved hubs @datopadukakaiser yang always support saya. Love you sayang โค๏ธ Itssss Doneeeeee guys ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

A post shared by ๐‘ฌ๐’Š๐’๐’‚ ๐‘จ๐’›๐’Ž๐’‚๐’ (@eina_azman) on

Ramai yang sudah dapat menjangkakan Rafflesia adalah Eina Azman. Suaranya sedap dan serak basah itu mendapat pujian tidak hanya daripada peminat malahan rakan artis juga. Antara komen-komen mereka :

” Saya dah teka masa minggu ke 3 haha kami belakang stage pun kena main teka2 juga ok, sbb tak jumpa antara satu sama lain.. ” – Hairul Azreen

” Hahahahaha I knew it. Itโ€™s okay babe faham But you did it so great. yesss kena nyanyi tauuu sedapppp.. ” – Bella Astillah

” Finally dh terjawab hahaha. Yeay Lepas ni kena jadi penyanyi. I will support you babe.. ” – Niena Baharun

” Alhamdulillahhh Tahniah Eina sbb sampai ke separuh akhir. Mak long puji tahap usaha,komitmen & kesungguhan Eina yg sgt tinggi utk improve dlm nyanyian & persembahan pentas. Lepas ni kita masuk studio for single pulak okay.. ” – Juliza Adzlizan

” Hebatnyaaa Einaaa. Dah agak lama dah.. U can sing.. Buat 1 single datin. Lps ni blh jd pnyanyi lop datin sbb suara mmg sdp bkn sja pndai memasak, good job datin.. ”ย 

” I adore raflessia started from the first concert aaa sedih nya malam ni terb0ngkar but u do your best alreadyyy datin. Dr mggu p1 da tau suara datin.. suara yg unik yg sng blh ingt. U have GREAT voice.. ”ย 

” Terkej0ttt maigadd, Best gil4 dengaq suara datin. Congrats datin paduka… Sy dengar sura serak2 basah ngan klu tu sy da tau yg tu datin… Good job… Teruskan menyanyi ya… Sbb suara datin paduka mmg sdp.. “

Pastinya penyokong setia Rafflesia akan merindui suaramerdu Eina ini. Apa pun, tahniah kerana berjaya membuktikan Eina ada suara dan bakat sebagai penyanyi dan penghibur. Semoga Eina akan lebih success selepas ini dan dapat mengembangkan lagi bakat yang ada.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Eina Azman, IG Astro Gempak

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..