” Pandainya borak, beriya betul nak cerita kat mommy.. ” – Netizen

Video Anak Emma Maembon, Shariq Gabriel Yang Rancak ‘Berborak’. Amboi Gabriel, Panjang Betul ‘Bebelan’ Tu, Riuh Sungguh. Suara Tu Manja Sangat, Rupanya Nak Susu. Alololo Ger4mnya, Comel Je !! 

Baru sahaja beberapa hari lepas, Emma Maembong bercerita tentang pembantu rumahnya yang lar1 dari rumah. Dek kerana tiada pembantu di rumah, Emma membawa anaknya, Shariq Gabriel ke set penggambaran dan ianya ada dikongsikan pada posting terdahulu.

Meninjau akaun Instagram Shariq Gabriel, telah dikongsikan satu video baru Gabriel yang sedang rancak ‘berborak’. Gabriel yang berwajah comel ini sememangnya sering mencur1 perhatian peminat terutamanya matanya yang cantik itu.

Dalam video pendek ini, Gabriel yang tidak berhent1 mulutnya berbunyi dan membuat reaksi wajah yang cukup cute. Entah apalah yang ingin disampaikan si Gabriel ini sampai riuh suaranya berbunyi dan buat semua yang berada di situ ketawa.

Lagi menceriakan suasana, apabila gelagat Gabriel menyentuh kepalanya ini dibuat dialog oleh Emma. Rupanya Gabriel inginkan susu dan apabila disuapkan Emma botol susu ke mulutnya terus diam. Hai lah Gabriel, banyak mulut sungguh macam mama juga.

Jom tonton video di bawah :

Telatah Gabriel ini mendapat respon daripada peminat dan ramai yang ger4m dengan si comel ini. Antara komen-komen peminat yang dapat kami kongsikan :

” Kuat borak la dia haha.. ” – Alvin Chong

” Pandai dia borak, mamaba kanc1ng gigi ger4m.. ” – Shikin Maembong

” Ni perangai mama ni haha. Dia borak pasal maid tu, alolo Gabriel dah pandai borak ni. Comelnya la dia.. “

” Banyaknya cakap, apa yang tak puas hati tu Gabriel. Rancaknya bercerita tu, cute sangat bebel. Nak susu yer manja.. “

” Amboi Shariq cerita apa tu, clever baby boy. Ramah sangat ni Shariq, lembut je suara dia. Kalau anak kita, menjer1t terus.. “

” Very local, ramahnya dia. Amboi good lungs. Pandainya borak, beriya betul nak citer kat mommy. Awat la comel sangat.. “

” Pandainya borak, banyak cerita dia ni hehe. Mama lamb4tlah bagi susu kita ya. Kuat betul suara dia ajak borak tu haha.. “

” Kecik kecik dah pandai borak eh. Apa la tu cakap tak berhent1 haha. Membebel campur nak nang1s la tu haha, comel sangat dia.. “

” Dia complain tu, complain maid t1nggal dia sorang2 kat rumah. s1an dia haha, Tinggi nya pitching suara baby Gabby syg… boleh jadi penyanyi ni.. “

Memang part paling menyeronokkan apabila baby membuat suara seperti ingin ‘berbual’ sebegini. Penat si ibu pun boleh hilang mendengar suara manja tu. Semoga Gabriel sentiasa di bawah lindungan Allah dan membesar dengan sihat selalu.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Shariq Gabriel

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..