“ Nampaknya macam Matin nak adik la ibu.. “ – Netizen

Siti Sarah Kongsi Video Gelag4t Anaknya, Ariq Matin Bercerita Menguruskan Adik Aafiyah Buat Ramai Terhibur. Amboi Sampai Bercap0k Bedak Kat Muka Aafiyah. Pandai Dan Bijak Matin Ni, Cute Sangat !!

Seperti sedia maklum, penyanyi Siti Sarah Raisuddin telah mendirikan rumahtangga dengan pelawak dan penyampai radio, iaitu Shuib Sepahtu. Hasil perkongsian hidup mereka, Sarah dan suami dikurniakan tiga cahaya mata, iaitu Uwais Al Qarni, Dzakira Talita Zahra dan Ariq Matin. Selain dalam kerjaya hiburan, Sarah dan Shuib juga aktif dalam perniagaan milik mereka.

Terbaru, satu perkongsian video telah dimuatnaik di Instagram Sarah yang memaparkan gelagat anaknya, Matin bercerita menyiapkan seorang kanak-kanak perempuan bernama, Aafiyah yang merupakan ahli keluarganya. Dapat dilihat Matin kelihatan begitu teruja bercerita dan berbual dengan Sarah dalam video itu.

Keletah Matin yang comel bercerita menjelaskan dirinya siap menguruskan Aafiyah buat ramai peminat terhibur. Bermula dari mengajak mandi, memakaikan baju dan seluar sehingga memakaikan bedak untuk Aafiyah. Malah, Sarah juga nampaknya happy dan melayan sahaja Matin bercerita dan mendengar dengan penuh minat.

Apa yang menarik, sapuan bedak di muka Aafiyah oleh Matin bukan sahaja lucu tetapi tetap kelihatan comel. Malah, kesan sapuan bedak di muka adik membuatkan Sarah terhibur dengan keletah mereka itu. Dapat dilihat menerusi perkongsian video tersebut, Matin kelihatan seorang abang yang baik dan pandai menguruskan seorang adik.

Jom tonton video di bawah :

Jelas kelihatan Matin merupakan seorang yang penyayang ketika memel0k dan menc1um Aafiyah. Malah, ramai yang suka dan memuji sikap Matin yang sememangnya prihatin dalam menjaga seorang adik. Antara komen komen yang dit1nggalkan :

“ Semoleh ibuu.. Alahhh comel matin.. anak soleh ye.. Good boy matin.. bubu kene bg adik baru dh tu dekat martin.. Hensem la matinn nii.. ”

“ Nampaknye mcm Matin tu nak adikk laaa ibu.. Ensem anak shuib ni.. comelnya matin.. Aamiin.. Allahuakbar.. Bagus nya abang.. pandai jaga adik..”

“ Bijaknye matin.. Baiklah Matin ni taat pada ibu nya aamin.. Bijak sangat ni.. Ouchh he’s so cute.. Cerdik.. Hebatnya.. Encem boy.. ”

“ Comel dn bijak sgt.. Aamiin.. Aamiin… Aamiin.. Comelnya.. Anak soleh.. Pandainya matin bedakkan adik.. Haha semoleh lg.. terhibur.. ”

“ Cerdiknyaaa.. Bijak betul dia bercakap.. Comel sesangat.. good job matin.. Matin matin.. comey do’oh.. hensem anak semoleh ni..

“ Bagus dia.. tolong adik and bedakkan adik.. part last tu comel nak makan sendiri hahaha.. Pandai lah dia cakap haha.. ”

“ Comelnya.. Anak soleh.. Lawak la Sarah.. Matin ni manissss sgt laa.. ahahaha.. matin nak adik.. Alaaa comeyt nyeee mateen.. Cerdiknyaaa.. ”

Manja betul melihat perang4i Matin dengan Sarah ketika berbual dengan ibunya. Lembut sahaja suaranya ketika bercerita. Apapun, Kami di Berita Kopak mengharapkan semoga Matin membesar menjadi anak yang baik dan taat kepada ibu bapa .

Silakan SHARE..

Sumber: IG sitisarahraisuddin                                       

Artikel ini disediakan oleh Berita Kopak. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..