” Laki kami k0mplain nampak pungq0kk naik, kena exercise lebih la kami dalam rumah.. “

Gelag4t Nourul Depp Exercise Versi Stay At Home Buat Ramai Kagum. Hebat Sangat C0ach Nourul Ni. Any Where Any Time Gituuu !!

Popular dengan lagu Kerana Terluk4 suatu masa dahulu, nama Noorulhuda Abdul Wahab cukup dikenali. Beliau yang menggunakan nama Nurul Wahab atau Nourul Depp merupakan seorang penyanyi, pengacara, pelakon dan coach kesihatan yang digelar Diva kurus.

Anak kelahiran George Town Pulau Pinang ini pernah mendirikan rumahtangga bersama komposer terkenal, Ajai atau Mohd Faizal Maas namun mereka berpis4h setelah 10 tahun melayari bahtera rumahtangga. Ikatan perkahwinan ini memberikan Nourul seorang anak perempuan yang bernama Ayu Nazirah.

Setelah hampir 6 tahun berstatus bujang, Nourul bertemu jodoh dengan sorang lelaki kacak dari Paris, Eric Daniel Depp. Menerima lamaran dan melangsungkan perkahwinan mereka pada 7 Jun 2012, mereka kini bahagia dengan kehadiran tiga orang cahayamata bernama Zachary, Raphael dan Isabella.

Menerusi akaun Instagram, Nourul telah berkongsikan video beliau membuat exercise di rumah. Dek kerana tidak dapat keluar ke gym dan luar rumah, caranya yang hanya berlari dalam rumah buat ramai kagum. Wah idea bernas ni. Baru lah berpeluh dan sihat tubuh badan.

J0m tont0n video di bawah :

View this post on Instagram

Nah! 30min berlari [email protected] dapat 4.09km! Rumah kami kat bawah ni 1200sq meter. So kami target 30min. Tengok dapat berapa. Alhamdulillah. . So lepas ni boleh selamg dengan naik turun tangga, konga dengan @wanihoney , lepas tu zumba dan lari. Boleh tambah #zumbastrong 💪🏻 . Kena buat hangpa! Kalau dak, runsing dengan macam2 berita kan. So jangan pikiaq. Dok rumah, buat exercise . Sapa nak sihat dan kuruih, mai ikut kami!!!! 💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻 . Join @divakurus_by_nouruldepp malam ni live webinar. Daftar di story kami atau pi ke https://form.divakurus.com/ . Masa ni lah kita nak lagi sihat. Jaga badan. Makan sihat dan bersenam boleh kuatkan imuniti badan. . #nouruldepp #nouruldeppsays #nouruldeppshares #teamdivakurusbynouruldepp #divakurusbynouruldepp

A post shared by N O U R U L (@nouruldepp) on

Rata-rata netizen memuji kesungguhan dan idea bernas Nourul ini. Antara komen-komen netizen :

” W0w sis nurul boleh ikut ni sebab duk dalam umah ja kan.. “

” Wah.. Lepas ni takde alasan tak boleh bersenam sepanjang pkp.. “

” Funny la kak nouruldepp , always make me laugh and motivated!! Always been my life guideline to be m0re positive, love you kak and of course your beautiful fam, Isabella my fav!!!.. “

” Terbaik sis nurul.. Esok saya nak cuba buat juga.. “

” Kami berlaqi dalam qumah standby la oqang bawah mai ser4ng kami.. “

” Ha.. Ha.. Awesome kak nurul.. “

” Too cute nouruldepp lari dalam rimah. Macam isabella.. “

Kreatif dan inovatif sungguh coach Nourul ni. Ini baru layak dipanggil coach. Tak kira di mana berada hatta dalam rumahpun boleh exercise sampai lenc0n baju. Terbaik Nourul ! Kami di Berita Kopak mendoakan semoga Nourul sentiasa sihat dan memberikan lebih banyak inspirasi kepada wanita-wanita di luar sana tentang menjaga kesihatan.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Nourul Deep by Berita Kopak

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..