Connect with us
Mermaid Balloons

Artis / Selebriti

” Jauh sangat fikiran kau dik, jangan minta tambah yuran PIBG dik.. ” – Netizen

Tidak Puas Hati Dengan Nilai Yuran PIBG Sekolah, Bebelan Seorang Kanak-Kanak Buat Ramai Terhibur. Ad0i, Jauh Sangat Pemikiran Kau Nak. Boleh Jadi Penghibur Ni, Lawak Sungguh Lah. Haha !!

Yuran Persatuan Ibu Bapa Dan Guru atau PIBG merupakan sumbangan yang diberikan untuk sekolah mengikut seisi keluarga. Nilai sumbangan PIBG ini bergantung kepada sekolah dan untuk kegunaan para pelajar.

Meninjau ke akaun Instagram, satu video yang dikongsikan berkaitan dengan yuran PIBG telah membuatkan ramai terhibur. Video tersebut diambil menerusi akaun TikT0k aniziismail yang memaparkan gelagat anaknya apabila melihat resit PIBG.

Rompers 3pcs

Si anak mempersoalkan mengapa nilai yuran PIBG sekolahnya hanya RM 50 sahaja. Menurut anaknya, nilai tersebut terlalu murah dan turut mempersoalkan perkataan sahaja yang ditulis di dalam resit tersebut.

Perkongsian video ini telah menerima lebih 900 tanda suka daripada warganet buat masa ini. Si anak juga mencadangkan supaya nilai tersebut ditulis dengan nilai yang tinggi dan hal ini membuatkan ramai men1ngg4lkan komen emoji ketawa.

Baju Budak

Jom tonton video di bawah :

Di ruangan komen, ramai yang terhibur mendengar bebelan anak ini. Antara komen-komen yang diberikan oleh netizen :

” Lawak betul budak ni.. Ada logik apa bdk ni ckp.. Bijaknya budak sekarang, blh pikir jauh.. jauh sangat fikiran kau dek.. “

” Eh bdk neh… kecik2 dah pndai nak buat tafsiran negative.. Hahaha.. Aku faham ape bdk ni nk smpai kan.. tp dok Thu nok explain guane.. “

” Dik ko terasa ke harga diri ko RM50 sahaja.. Sbb ye baca dlm intonasi gtu.. lima puluh ringgit jee. Haha.. Anak t20 ni.. “

llaollao

” Takkan cikgu kau nak tulis.. “fuyoo RM 50 Tu”… halah halah la kau dik.. g1git perut kau yg comei Tu baru tau.. “

” Dik…. jgn minta tmbh yuran pibg dik … rm50 tu tuk sekeluarga tu dik… ckuplah kan.. Susah nak terangkan ni.. “

” Cara explain nya, memang kena letak sahaja dik. Supaya tak ada orang tambah2 tulisan selepas lima puluh tu.. “

” Adik besor nanti adik ganti uncle jep ya. Nanti dah kerja Jgn marah pula Staff bank¬†bnyak sahaja nanti.. Pandai dia berfikir Mase kecik fikir gitu juga.. “

Ad0i, macam-macamlah kau dik. Agaknya apa yang ada di fikiran si anak apabila melihat nilai tersebut. Jenuh si ibu nak terangkan untuk memberi kefahaman kepada si anak, haha. Kelakar sangatlah kau dik.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Berita Kopak, TikTok aniziismail

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang C0PY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..

Continue Reading

Legoland

01 Baju Tidur Stripe

High Heel Pad

Trending

Muslimah Casual

Copyright © Berita Kopak

%d bloggers like this:
##FREAKOUT