” Ingatkan anak Alha tadi, iras betul. Kecik-kecik dah photogenik.. ” – Netizen

Dato’ Alha Alfa Kongsi Gambar Bersama Seorang Bayi Comel Namun Wajah Si Kecil Jadi Perhatian. SubhanAllah Part Mata Dia Cantik Betul. Muka Pun Iras Sangat Dengan Alha. Baby Cantik !! 

Jurusolek terkenal Dato’ Alha Alfa cukup terkenal di Malaysia. Kehalusan seni tangannya dalam menata rias wajah tidak pernah mengecew4kan dan hasilnya pasti mengagumkan. Khidmat solekan Alha sering digunakan oleh selebriti dan orang-orang kenamaan.

Alha juga sudah kelu4r dengan produk make up di bawah namanya sendiri iaitu Alha Alfa Cosmetics. Dengan pengalaman dalam bidang solekan yang ada, Alha mengeluarkan rangkaian produk solekan yang sesuai dengan kulit wajah orang Asia.

Alha pernah bergelar suami kepada Noor Azlin Ismail tahun lalu namun jodoh mereka tidak panjang dan ikatan perkahwinan mereka hanya mampu bertahan hanya selama 6 bulan. Kini Alha selesa hidup membujang dan memberi fokus kepada bidang solekan dan perniagaan kosmetiknya.

Meninjau akaun Instagram Dato’ Alha Alfa, telah dikongsikan beberapa keping gambarnya bersama seorang bayi comel yang dipanggil Alishba El Humaira. Bayi ini adalah anak saudara Alha iaitu anak kepada adiknya Shimma. Wajah Humaira sejak daripada hari pertama sejurus dilahirkan turut dikongsikan.

Jom baca perkongsian di bawah :

(Klik butang KANAN > untuk melihat gambar seterusnya.. )

View this post on Instagram

lahirnya @alishba_el_humaira PENYERI dalam keluarga kami..anak buah pertama family kami, cucu sulong keluarga kami..alhamdulillah syukur sempurna sifatmu sygku..comel buat uncle xleh tdo malam teringat2 kat si comel ni.. nama di beri ALISHBA EL HUMAIRA, secantik nama mu dilahirkan kedunia ni nak..jadi anak yg solehah ya, jadi anak yg menyenangkan org tua mu..terima kasih jadi penyeri buat kami.. tahniah pada adikku shimma, dan suami syuk..semoga sabar n menjadi parents yg paling bahagia kat dunia ni ye ❤️ . . gambar ni di ambik pada hari ke-5 kelahiran..belum sebulan pun lagi tapi bijak betul boleh jeling2 camera! gambar yg last sekali tu masa betul2 keluar dr perut maknya..siaplahhh dia besar skit nanti uncle culik dia simpan dalam beg makeup 😂😂😝😝 dlu uncle lahir2 pun comel macamni tau..xcaya sudah 💃🏻💃🏻💃🏻

A post shared by www.alhaalfa.com (@alhaalfa) on

Perkongsian Alha ini mendapat perhatian ramai peminat. Memang comel sungguh wajah si kecil ini patutlah Alha sampai tak boleh tidur malam teringat-ingatkannya. Antara komen-komen peminat :

” Ya Allah si comey alishba el humaira ni ger4m tgok mkin pndai bergambar.. “

” Ger4m tgok dgn mata bulatnya, kening cantik.. Waaahhh model letops uncle la nie nnt.. “

” Comeiii mcm ank patung je, sama la macam uncle dia.. “

” Sweet n comel nya baby ni… mata cantik.. senyuman menawan… besar cantik ni.. “

” MasyaAllah comel sungguh.. Mata ikut Alha besaq.. Semoga baby membesar dengan sihat.. Aminn.. “

” Masyaallah cute sangat. Kecik2 dah cantik.. Cntik nye kening dia.. cute baby.. “

” Sebiji muka uncle and the baby.. Amekkau mata dia .. tak yah pkai lens dahh.. “

” Ingatkan anak Alha tadi, iras betul. Kecik-kecik dah photogenik.. “

” Kalau org ckap anak alhaalfa pun org caya muka sama la hehe.. “

Alahai baru berapa hari usianya sudah pandai memandang kamera Humaira ini. Namanya indah seindah rupanya yang cukup sempurna itu. Mata Humaira memang cantik dan nampak sama dengan Alha. Apa pun, semoga Humaira membesar menjadi anak yang solehah dan penyeri kepada keluarga. Aamin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Alha Alfa

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..