” Ibu awak sangat cantik mawar. Tak nampak tua langsung.. ” – Netizen

Mawar Karim Kongsi Ucapan Selamat Hari Ibu Buat Ibunya Faridah, Namun Wajah Ibunya Itu Jadi Perhatian Ramai. Awet Muda Betul !!

Siapa tidak kenal jenama tudung terkenal Fareeda. Sudah bertapak lama dalam perniagaan tudung ini, nama Fareeda cukup gah dan antara yang paling ramai pembeli di Malaysia. Imej Fareeda dibawa dengan cukup baik oleh si cantik manis, Mawar Karim.

Di sebalik kejayaan Fareeda, ia datangnya dari hasil titik peluh ibu Mawar sendiri, Puan Fareeda. Lebih gemar berada di belakang tabir, Mawar diberi tanggungjawab untuk mengalas tugas mempromosikan jenama Fareeda sehinggakan ramai yang menganggap Mawar adalah Fareeda.

Sempena sambutan hari ibu sedunia hari ini, Mawar mendedahkan siapakah Fareeda sebenarnya. Penuh cerita dan kisah tauladan yang berguna, Mawar berkongsi tentang nasihat ibu yang selalu dipegangnya sehingga kini. Pengalaman hidup mendewasakan dan mematangkan Mawar.

Menerusi akaun Instagram, Mawar Karim telah berkongsikan sekeping gambar bersama ibunya Fareeda dan neneknya. Memberi ucapan sempena Hari Ibu, Mawar turut berkongsi cerita nasihat dan perihal ibunya itu. Tulang belakang Fareeda yang sangat low profile.

Jom baca perkongsian di bawah :

View this post on Instagram

Selamat Hari Ibu Kepada ibu2 especially to my mama n my mak tok 😊☺️ . Setiap anak2 akan menjadi kan ibu sebagai sumber inspirasi juga idola. Sy menjadi kan mama sy sebagai ikon dlm hidup sy,melihat jatuh bangun depan mata betapa susah nya mengharungi kehidupan menjaga sy dan adik2 dlm masa yg sama pelbagai perniagaan di ceburi. . Setiap bulan puasa mama sy mesti tak tido malam siapkan tudung customers. Pernah mama sy hanya tido 2 jam dekat mesin jahit. Mesin jahit yg sama my mum guna dr 15 tahun yg lepas sampai sekarang, banyak jasa betul mesin jahit😁 .Walaupun kami mempunyai ramai staff utk jahit tapi my mum lebih suka jahit n design tudung Fareeda semua inspirasi dr my mum πŸ§•πŸΌ. Sampai hari ni pun my mum masih lg jahit design Di rumah 😊. . The reason why kenapa sy jarang load gambar mama n my family ramai org selalu tanya. Sebenarnya mama sy tak suka exposes di media social katanya dia dh tua tak nk di kenali πŸ˜†. For me my mum still young 😁. Dia selalu kata biar org muda2 jadi model utk kedepan, yg lagi penting biar dia di belakang tabir siapkan design tudung n my mum selalu kata biar org Ingt sy ni Fareeda πŸ˜‚. Memang sometimes org panggil nama sy Fareeda pun sy iakan ja 😁 . Kalau nak cerita experience berniaga ni my mum dh berniaga lebih 25 tahun . Jatuh bangun normal katanya asam garam berniaga. my mum selalu pesan sentiasa Ingt di mana kita bermula yg penting jangan sombong dengan org,jangan suka menunjuk or riak,tolong org selalu especially org dlm kesusahan. Bersyukur dlm apa cara pun. . Pesanan yg membuat sy boleh senyum sehingga hari ni β€˜setiap pengalaman mengajar kita utk jadi yg lebih sy dr sebelum ni. Jangan anggap pengalaman yg pahit dlm hidup sebagai titik pengakhiran jadikan sebagai titik permulaan kehidupan utk jadi lebih baik dr sekarang juga lebih berhati2 jangan ulangi kesilapan yg masa yg akan yg dtg 😊..Ingt Allah sentiasa bersama kita dlm apa jua berlaku ’ . Hargai pengorbanan seorang ibu, selagi ibu masih di depan mata, yg sentiasa mendoakan kebaikan anak2 Happy Mother’s Day πŸ˜ŠπŸ˜‰

A post shared by Mawar Karim (@mawar_karim) on

Perkongsian Mawar ini mendapat perhatian ramai. Antara komen-komen mereka :

” Ooh macam tu … Masih nampak muda lah. Selamat hari ibu buat para ibuu.. “

” Respect! Selamat hari ibu aunty fareeda & sis mawar!.. “

” Ibu awak sangat cantik mawar. Tak nampak tua langsung.. “

” Wow… Nice picture.. “

” Happy Mother’s Day to you & Puan Faridah.. “

” Happy Mother’s Day to you, Cik Mawar & Mem Faridah.. “

Akhirnya peminat mengenali Fareeda sebenarnya. Ikon dan idola Mawar dalam meneruskan perjuangan perniagaan dan kehidupan. Kami di Berita Kopak mengucapkan selamat hari ibu buat Mawar serta ibunya Puan Fareeda dan semoga segala impian dalam perniagaan tercapai. Aamin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Mawar Karim

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..