Connect with us

Artis / Selebriti

” Bukan sahaja rentak nasyid, rap pun Amir tapau habis. Hebat betul.. ” -Netizen

Video Throwback Amir Sisi Menyanyi Lagu Rap Ketika Darjah 3 Buat Ramai Terhibur. Wah Hebat Lah Amir Rap. Comel Sangat Part Amir Angguk Angguk Kepala Tu !!

Ketika final The Chosen One sebelum ini, Dato’ Awie ada mengatakan jika Amir buka sahaja mulut sudah kedengaran sedap suaranya. Umum mengetahui nama Amir mula dikenali ramai dan menjadi fenomena sejak muncul dalam rancangan realiti itu.

Amir menjadi rebutan dan menerima banyak undangan untuk program dan majlis khas selepas menjuarai The Chosen One. Peminat juga ternanti-nanti perkembangan Amir yang selalu dikongsikan oleh cikgu-cikgu Amir atau di akaun media sosial milik Amir sendiri.

Klik gambar untuk info..

Meninjau akaun Instagram Amir Unuk Official, telah dikongsikan satu video throwback yang memaparkan Amir menyanyi lagu rap. Video ini diambil kira-kira beberapa tahun yang lepas ketika Amir dalam darjah 3 atau 4. Pada masa ini Amir berimej botak dan kelihatan begitu comel.

Bukan setakat lagu nasyid, lagu rap pun Amir boleh menyanyi dengan baik. Lagu berjudul ‘Sak1t’ dendangan asal Zynakal ft. Yonnyboi dibawakan dengan cara Amir yang tersendiri. Yang pasti, walaupun lagu rap tetapi lenggok suara yang dinyanyikan oleh Amir tetap kedengaran seperti lagu Nasyid.

Jom tonton video di bawah ( sila tunggu seketika sekiranya video lambat keluar )  :

@amirunukofficial

Ramai rindu video Unuk..meh admin belanja Unuk rap versi nasyid..Tak #fypシ xnak kawan korang..haha#diaridaripedalaman #termojproduction #amirsisiunukofficial #beranda @termoj.production6 @termoj5

♬ original sound – amirunukofficial – amirunukofficial

Perkongsian ini sehingga kini telah pun meraih lebih 2000 tanda suka daripada warganet. Antara komen-komen yang diberikan oleh mereka :

” Betul kata dato awie.. budak ini istimewa anugerah Allah… semoga unuk menjadi anak yang soleh .. good luck unuk.. ”

” Bukan saje rentak nasyid, rap pn unuk tapau abis.. hebat-hebat.. Best juga dengar lagu ni versi Amir.. ”

” Bakat sejak azali patut lah sedap aje bila nyanyi dan ngaji.. Hebat la Unuk, comel pulak tu.. geram je tengok dia nyanyi tu.. ”

” SAKIT -Zynakal ft. Yonnyboi cover by AMIR (Unuk)… mantap lah.. Comey sekali Unuk masih kecik.. suara nya dah ada bakat.. ”

” Comel Amir masa ni.. Minta amir nyanyi semula lagu ni, versi suara usia sekarang. Ulang kali dengar tak jemu.. ”

” Lawaklah Amir ni, comel sungguh. Seorang anak yang berbakat.. bakat semulajadi kurniaan allah yg dididik dng baik oleh guru2 semakin teserlah.. ”

” Comel je amir rap.. Dari kecik bebakat ni.. mcm tak da perasaan selamba ja. Tapi suara tu maintain.. ”

Klik gambar untuk info..

Sedap Amir rap, sebutan pun sangat jelas. Kalau Amir ulang kembali menyanyi lagu rap dengan suara sekarang tentu lagi best. Lagu nasyid boleh, rap boleh, rock pun boleh juga. Yang penting lenggok nasyid mesti Amir kekalkan. Amir yang berbakat besar, all the best untuk semua yang Amir ceburi selepas ini.

Silakan SHARE..

Sumber : Tiktok Amir Unuk Official

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..

Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..

Trending

Copyright © Berita Kopak

##FREAKOUT