Connect with us

Artis / Selebriti

” Berpuluh tahun tengok, baru aku tahu ni lah owner suaranya.. ” – Netizen

Video Pemilik Suara Sebenar Doraemon Malaysia Buat Ramai Teruja. Wah Tak Sangka Ini Pemiliknya. Betul-Betul Legend Suara Ni !!

Siri animasi Doraemon sememang sangat popular sejak sekian lamanya sehingga kini. Animasi yang berasal dari Jepun ini telah dialih suara kepada bahasa Melayu untuk dipertontonkan di Malaysia. Namun siapakah pemilik suara sebenar Doraemon dalam versi bahasa Melayu ini.

Meninjau ke satu akaun Instagram, perkongsian video yang memaparkan pemilik suara sebenar Doraemon telah dikongsikan. Video tersebut diambil menerusi satu akaun TikT0k bernama Doraemon Malaysia.

Siapa sangka pemilik suara Doraemon ini merupakan seorang wanita dewasa. Suara tersebut sangat sesuai dengan watak Doraemon ini kerana suaranya yang comel. Dari dahulu sehingga kini tetap suara Doraemon tetap sama.

Perkongsian ini telah menerima lebih 1 ribu tanda suka daripada warganet sejak ia dimuatnaik. Bukan sesuatu yang mudah untuk sesiapa sahaja men1u suara Doraemon ni. Pemilik suara sebenar Doraemon ini sangat hebat.

Jom tonton video di bawah :

Di ruangan komen, ramai yang berkongsi minat menonton animasi ini walaupun sudah dewasa. Antara komen-komen yang diberikan :

” Suka tengok Doraemon ni. join anak2.,versi Malaysia je .. yang Jepun or negara lain kurang. Sebab tak rasa vibes yang kita tengok sejak kecil lagi.. “

” Comelnya, teringat zaman kanak kanak dulu.. berpuluh taun tgk ,baru aku tau ni lah owner suaranya.. Umur 36 masih tgk doraemon lg.. “

” Smlm baru lpas tgk doraemon-kelahiran jepun.. baru ku tahu.. ini rupanya suara Doraemon tu mantap.. “

” Tak tahu kenapa bila tengok doraemon dub jepun macam janggal sangat sebab dah terbiasa dub malay.. “

” Saya nak sangat tahu siapa disebalik suara nabita.. lagi2 masa dia menang1s sambil panggil Doraemon.. “

” Wei.. mcm mne dia paraukan suara dia weh.. Samalah, Sy tk bole buat suara doraemon terus terbat0k2. Bkn mudah ye anak2.. “

” Best lah… kak dh berapa tahun kerja mssti lama dari kami kecik2.. ade lagi ke series Doraemon yg baru siaran brp nk tngok.. hari apa.. jam brp.. “

Dalam siri Doraemon ini ada beberapa watak lain seperti Nobita, Sizuka, Giant dan Sunio. Agak-agaknya siapakah pemilik suara sebenar untuk watak-watak tersebut ye ? Walaupun sudah berdekad lamanya animasi ini, ia masih popular sehingga kini.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Berita Kopak, Tikt0k Doraemon Malaysia

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang C0PY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..

Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..

Trending

Copyright © Berita Kopak

##FREAKOUT