” Awalnya kaklong rasa kemur0ngan , amat sed1h dan hil4ng keyakinan diri, memikir nak menangg0ng 6 orang anak .. “

Amelina Amir Bekas Ratu Dangdut K0ngsi Cerita Duk4 Perkahwinannya Dahulu. Kisah Yang Buat Ramai Seb4k. Kuatnya Amelina, Respect !!

Peminat muzik irama dangdut pasti ingat nama Amelina yang digelar Ratu Dangdut 90-an. Amelina atau nama penuhnya Norazlina binti Amir adalah anak kelahiran Nilai Negeri Sembilan. Amelina mula dikenali pada tahun 1994 apabila album pertama beliau berjudul Amelina berjaya mendapat jualan beratus ribu unit.

Lagu hitnya Rindu menjadi kegil4an dan siulan ramai. Di kala itu dem4m dangdut mel4nda seluruh negara dan Amelina menjadi pencet0s era dangdut kontemporari. Menjadi pasangan duet Raja Dangdut, Iwan nama Amelina semakin melet0p.

Amelina pernah berkahwin pada 20 Mei 1999 dengan Reduan Mahamood. Ik4tan perkahwinan ini memberikan mereka 6 orang cahayamata yang diberi nama Puteri Nur’ Athirah, Putera Al’ Affiq, Putera Al’ Asyraff , Puteri Nur’ Asyurah , Putera Al’ Arffa dan Putera Al’ Amzar.

Menerusi akaun Instagram, Amelina telah berkongsikan video dan gambar ketika sesi perbicaraan fail percerai4nnya dulu. Akhirnya Amelina membuka mulut bercerita tentang sej4rah hidupnya itu untuk peminatnya. Siapa sangka di sebalik senyuman tersel1t seribu keper1tan. Kuatnya insan bergelar ibu !

J0m baca perk0ngsian di bawah :

View this post on Instagram

THROWBACK sikit, ramai yg nak tahu bila tarikh perkahwinan kaklong dan bila kaklong berstatus Janda Anak Enam ni atau ramai yg gelarkan kan kaklong JA6 😋. Sebab perceraian kaklong tidak kecoh kerana lawyer kaklong menguruskan dgn baik iaitu @rizz2612 bagi kaklong dia yg sgt terbaik dlm.mengendalikan kes kaklong.. dan masa tu kaklong dibantu oleh kakak comel saya @mrsajai75 dan adik kaklong @mr.joe77 Terima kasih tidak terhingga kepada pihak mahkamah tinggi syariah seremban sgt2 membantu kaklong pada masa itu.😍 Kaklong berkahwin 26hb April 1999 dan perkahwinan kaklong berakhir 29hb June 2016. Pejam celik pejam celik dah 5 tahun sudah kaklong single dan bergelar ibu tunggal. Awalnya kaklong rasa kemurungan , amat sedih dan hilang keyakinan diri. Adakah kaklong mampu dlm usia yg senja ni menanggung dan mencari rezeki untuk 6 org ank2 yg sedang membesar. Tetapi kaklong ingat dan yakin satu adalah golongan ibu tunggal ni sangat di pandang tinggi dlm masyarakat dan agama. BUKTI nya kaklong sentiasa disayangi dan apa yg kaklong buat tuk mencari rezeki sentiasa mudah dan di permudahkan. Yang penting kena pandai jaga diri..sedar diri sedar ruang..always humble..jangan berhasad dengki malah beri aura positif pada orang sekeliling…bahagiakan org yg menyayangi kita… dan kita kena yg yakin kita di dlm golongan yg sentiasa dilindungan ALLAH. YANG BAIK DIJADIKA TAULADAN YG BURUK JADIKAN SEMPADAN. SEMOGA ALLAH MEMPERMUDAHKAN URUSAN KAKLONG DAN KELUARGA. AMIN… #stayhome

A post shared by AMELINA AMIR (@amelinaamirsharipuddin) on

Rata-rata netizen kagum dengan ketab4han Amelina ini. Antara k0men-k0men netizen :

” You are the best mom and sister in the world.. “

” Allah tak kan uj1, kalau along tak mampu. DIA tahu apa yang terbaik untuk along, dan sebaik baik perancangan yang Allah dah tetapkan.. “

” Kak long ibu yang kuat… Respect… “

” Terbaik kak long saya bangga dengan kak long.. “

” Tak d0sa menjadi ibu tunggal… Hanya orang yang berfikiran semp1t suka menghin4 ibu tunggal. Stay strong amelina.. “

” Tersent0h hati … Moga Saya kuat seperti kaklong amelina.. “

” This is why you are my idol… You are so strong along, sentiasa p0sitive… I respect you.. “

Ber4t mata memandang, ber4t lagi bahu yang memik0l. Namun Allah itu Maha Kaya, rezeki untuk Amelina dan anak-anak pasti ada. Ketabahan Amelina membesarkan anak pasti akan menjadi suntikan semangat untuk ibu tunggal lain. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga Amelina sentiasa bahagia bersama anak-anak tersayang.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Amelina Amir by Berita Kopak

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..