” Apa yang kau dapat buat f1tnah bulan-bulan Ramadhan ni.. ” – Dato’ Rosyam Nor

Gar4-Gar4 Dif1tnah, Dato’ Rosyam Nor Luah Rasa Kekesalannya Dan Tampil Memberi Penjelasan. Alahai Kes1annya Dato’, Bersabar Lah !!

Nama Dato’ Rosyam Nor bukan nama asing buat peminat dunia hiburan. Pelakon senior ini sudah lama berkecimpung dalam dunia lakonan sejak beliau berusia belasan tahun lagi. Kini di kala umurnya sudahpun 53 tahun, lakonannya masih mendapat perhatian ramai.

Tidak mahu bergantung kepada dunia lakonan sahaja, Dato’ Rosyam mula melibatkan diri dalam dunia perniagaan. Membuka ST Rosyam Mart, langkahnya ini dilihat sangat berjaya. Memberi peluang pekerjaan dan lebih pilihan kepada pembeli, Mart ini menjadi tumpuan ramai.

Menawarkan harga murah dan berpatutan untuk kesemua barangannya membuatkan Rosyam Mart menjadi kedai pilihan pengguna. Namun tidak tahu dimana silapnya, di kala negara dilanda wab4k C0v1d-19, ada khabar angin bertiup mengatakan Rosyam Mart terdapat jangk1tan wab4k itu sekaligus memberi impak kepada Dato’ Rosyam.

Menerusi akaun Instagram, Dato’ Rosyam Nor telah berkongsikan satu video yang memaparkan luahan hatinya tentang isu menyebaran maklumat palsu tentang wab4k C0v1d-19 di ST Rosyam Mart miliknya. Fitn4h yang tersebar di media sosial ini membuatkan Dato’ Rosyam terpanggil untuk memberikan penjelasan.

Jom tonton video di bawah :

Luahan Dato’ Rosyam Nor ini  mendapat perhatian daripada netizen. Antara komen-komen mereka :

” Saya doakan dato dan perniagaan dato dipermudahkan urusan . Amin.. “

” Allahuakhbar.. Banyak dah cubaan.. Allah on your side dato kalau benar.. Insya Allah.. “

” Sabar ye dato. Semuga bisnes dan kerjaya maju dan dilindungi Allah.. “

” Jangan buat fitn4h la bulan-bulan puasa ni. Semoga semua dalam lindungan Allah.. “

” Steady tak mar4h and cepat melent1ng kene macam tu.. Apa pun jauhkn fitn4hh .. Jangan ada perasaan iri hati apaa pun kita ni sesamaa manusiaa.. “

” Semoga Allah lindungi dan berkati perniagaan Dato’ Rosyam Nor. Aamiin.. “

Bila terlalu canggih dengan teknologi, cepat sungguh tersebar berita yang palsu. Lebih elok rasanya tidak pasti jangan kongsi kerana ini boleh mengundang f1tnah kepada orang lain. Harap Dato’ Rosyam bersabar dalam menghadapi dug4an ini. Kami di Berita Kopak berharap agar segala urusan Dato’ Rosyam dipermudahkan Allah.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Dato’ Rosyam Nor

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..