” Aku adalah orang yang memb4ntah keputusan kau ketika ini tapi.. ” – Razziah Khan

Sempena Ulang Tahun Perkahwinan, Datin Vie Shantie Khan Kongsi Video Majlis Resepsi Perkahwinannya. Namun Komen Daripada Kakaknya, Razziah Khan Jadi Tumpuan Netizen !!

Siapa tidak mengenali akan bek4s isteri kepada aktor kacak Dato’ Eizlan Yusoff iaitu Datin Vie Shantie Khan. Memiliki rupa paras yang cantik persis seperti wanita arab ini sering kali mencur1 pandangan para netizen di laman media sosial.

Umum juga turut mengetahui bahawa Datin Vie Shantie ini telah pun mendirikan rumah tangga sekali lagi setelah berp1sah dengan Eizlan. Namun tidak pernah pun Datin Vie Shantie berkongsi secara umum tentang hal rumah tangga barunya itu.

Tinjuan terbaru di akaun Instagram, Datin Vie Shantie telah berkongsi ucapan dan gambar kahwin sempena hari ulang tahun perkahwinannya. Titip Datin Shantie pada ucapannya itu adalah semoga ikatan suci yang dibina ini akan kekal hingga ke syurga.

Selain itu, menerusi posting lain, Datin Vie Shantie turut berkongsi satu video semasa majlis resepsi perkahwinannya kepada umum. Mungkin ramai yang tahu sebelum ini, Datin Vie tidak pernah perkongsi wajah suaminya di akaun Instagramnya.

Ikuti perkongsian oleh Datin Vie Shantie di bawah ini :

View this post on Instagram

Ketika ALLAH SWT menginginkan dua hati bertemu, DIA akan menggerakkan keduanya sekali. Tidak hanya salah satu 💞 Setiap rumahtangga ada ujian dan jalan yang tersendiri. Kita datang dengan kekurangan, tapi Allah SWT lah yang melengkapkan kita dengan menghadirkan 'PASANGAN' yang terbaik menurut-NYA.. Di sisi-NYA.. dan Dalam Redho-NYA 💌 . Suamiku yang tercinta, selamat menyambut ulang tahun perkhawinan buat kita berdua. Semoga Allah SWT terus mengekalkan perasan kasih sayang ini didunia dan akhirat. Semoga Allah SWT satukan kita dan seluruh keluarga besar kita sampai ke-syurga nanti. Please know that, In a sea of 'people' my eyes will always search for you, inshaa Allah. I love u so much with all my heart and soul. HAPPY ANNIVERSARY SAYANG 💛 #Vsk #Ard #Myh #1111 #BlessHimYaAllah #BlessOurMarriage #BlessOurGeneration 💝

A post shared by Vie Shantie Khan (@vieshantiekhan) on

Video majlis resepsi perkahwinan Datin Vie Shantie :

View this post on Instagram

Setiap kehidupan memerlukan pengorbanan yang besar, dan setiap pengorbanan datangnya selalu dari pelbagai arah yang tidak pernah kita sangkakan… Kita kuat bukan kerana kita 'hebat' ! Tapi, kerana setiap kali kita melalui ujian yang pedih dan sakit maka, dengan itu Allah SWT melatih diri kita untuk mendapatkan dan mengutip sisa-sisa kesakitan itu dengan memberikan 'satu' kekuatan rohani agar semangat itu dapat meyakini jasad kita agar menerima segalanya dengan penuh sabar dan tabah… Biar jatuh berkali-kali, biar sakit berkali-kali, biar parah sekali-pun… Kita harus bangkit dan belajar untuk tidak mati dihanyutkan arus dunia yang tidak pernah berkesudahan. Dari semangat yang kental, itulah hadiah dari Allah SWT kepada kita yang disebut sebagai 'Iman'. Sama-sama kita beriman pada takdir ! Jangan pernah menyoalkan apa yang berlaku kepada kehidupan orang lain tanpa ada pengetahuan tentangnya… Jangan sesekali mengambil tugas TUHAN, kerana setiap perjalanan kehidupan ini, Allah SWT lah yang MAHA MENENTUKAN 🤍 #1111

A post shared by Vie Shantie Khan (@vieshantiekhan) on

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen dan kenalan artis turut mengucapkan selamat ulang tahun perkahwinan kepada Datin Vie Shantie dan mendoakan semoga ikatan yang terbina ini kekal hingga ke akhir hayat. Antara komen-komen tersebut adalah :

” Cantiknya gambar kawen ni,  Happy Anniversary .. Semoga kasih sayang , cinta dan jodoh sampai ke Jannah.. ” – Rozita Che Wan

” Happy anniversary semoga berkekalan sampai ke anak cucu dan Kesurga gembira melihat kebahagiaan kalian.. ” – Dato’ Aliff Syukri

” Happy Anniversary Datin , semuga bahagia hingga ke Jannah, amin .. ” – Zarina Zainuddin

” Happy wedding anniversary buat ka vie dan husband nya, together till jannah. Semua doa terkobul kan. Ammiin YRA.. “

”  I hope that your love grows deeper each year and your happiness together grows too. Happy Wedding Anniversary to our dearest VSK & DARD. Love Always fr US. Niz & Diy.. “

” Happy wedding anniversary datin.. Semoga rumahtangga dibina bahagia kekal hingga ke jannah Allah.. Same date ngn anniversary saya jugak. 11.11.11 .. “

” You two give real meaning to this beautiful relationship. Wishing a perfect pair a perfectly Happy day. Happy Anniversary guy’s.. “

 

Namun komen daripada kakak Datin Vie Shantie turut mendapat perhatian warga netizen :

Komen Razziah turut mendapat respon daripada netizen lain, antaranya :

Terharu baca ucapan seorang kakak buat adiknya itu. Lagi-lagi apabila menonton video yang dikongsikan Datin Vie Shantie itu, mendengar ucapan daripada ahli keluarganya. Kami dari Berita Kopak turut mengucapkan selamat ulang tahun perkahwinan buat Datin Vie dan suami, semoga kekal bahagia hingga ke Jannah. Aamin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Vie Shantie Khan

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copright akan dikenakan..