” Pandainya dia sayang ayah. Happy birthday Hamzah.. ” – Netizen

Video Sambutan Ulangtahun Kelahiran Pertama Anak Arw4h Abam, Syed Uthman Hamzah Buat Ramai Menitik Air Mata. Part Hamzah C1um Gambar Abam Tu Paling Sayu !! 

Kehilangan pelawak Abam Bocey masih lagi dirasai ramai. Seakan baru semalam berita pemerg1annya tular sedangkan sudah 4 bulan peristiwa sed1h ini berlalu. Meningg4lkan seorang balu bernama Hidayah dan bayi lelaki bernama Syed Uthman Hamzah, wajah anak kecil ini menjadi tumpuan peminat sehingga kini.

Sedar tak sedar, setahun sudah usia Hamzah. Walaupun anak kecil ini belum mengerti pemerg1an ayah tercinta, namun gerak gerinya menunjukkan rindunya pada arw4h Abam jelas kelihatan. Sering tidur bertemankan gambar arw4h Abam, salah seorang peminat mengambil inisiatif mencetak wajah arw4h Abam yang tersenyum lebar pada sebiji bantal khas buat Hamzah.

Pernah dikongsikan oleh Hidayah gelagat Hamzah tidur berpelukan dengan bantal itu buat ramai yang sayu. Hari demi hari, Hamzah membesar dengan sihat dan penuh kasih sayang. Aidilfitri tidak sempat disambut bersama dan kini ulangtahunnya juga hanya bertemankan senyuman Abam di bantal sahaja.

Menerusi akaun Instagram, Hidayah telah berkongsikan satu video yang memaparkan sambutan ulangtahun kelahiran pertama putera kesayangannya, Syed Uthman Hamzah ini. Apa yang membuatkan ramai tersentuh apabila melihat Hamzah menc1um gambar arw4h Abam yang dicetak pada sebiji bantal. Allahu sayu sungguh !

Jom tonton video di bawah :

Perkongsian ini mendapat perhatian ramai netizen. Antara komen-komen mereka :

” Selamat hari lahir sayang semoga menjadi anak soleh, berbakti pada ibu dan bela nasib ibu nnt ya. sebak tgk gmbr ni.. “

” Pandainya dia sayang ayah. Happy birthday hamzah.. “

” Selamat hari jadi hamzahhh.. semoga hamzah menjadi anak yg soleh serta jadi sumber kekuatan utk ibu hamzah.. “

” Ya Allah bijaknya , sed1hnya tengok.. “

” Kuatnya akak hidayah.. klu sye dah nangis… huhuhu… happy birthday hamzah semoga menjadi ank yg soleh… “

” Pandai baby pegang bantal tak lepas.. Selamat hari lahir syed uthman hamzah. semoga menjadi anak yang soleh.. “

” Comelnyaa diaa. Selamat hari jadi Hamzah. sebak tgok semoga mnjd anak yg soleh.. “

” Sebaknya. semoga sihat-sihat selalu ya sayang.. “

” Pandainye Hamzah c1um gambar ayahnye.. Selamat Hari Lahir buat Syed Uthman Hamzah.. “

Sayu melihat Hamzah memegang erat bantal berlatar belakangkan wajah arw4h Abam ni. Part Hamzah disuruh c1um gambar arw4h ayahnya lagi buat ramai seb4k. Mungkin bagi anak kecil ini wajah ayahnya yang tersenyum itu sudah cukup menggembirakan hatinya.

Apa pun, selamat ulangtahun buat Hamzah. Semoga Hamzah membesar menjadi anak yang soleh dan berguna buat ibu tersayang. Aamin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Hidayah_Abam, IG Abam Bocey

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..