” Memang brilliant boy la Yusuf, c0nquering the class.. ” – Netizen

Video Gelagat Yusuf Iskandar Ketika Belajar Secara Online Pada Hari Pertama Persekolahannya. Wah Yusuf, Semangat Sungguh Jawab Soalan Cikgu, Tap4u Habis Ni Yusuf !! 

Jika di Instagram Hanis Zalikha cuma dikongsikan gambar Yusuf Iskandar belajar secara talian, kali ini videonya pula dimuatnaik di Instagram Yusuf. Menerusi akaun Instagram Yusuf, telah dikongsikan video yang memaparkan gelagat Yusuf sejak awal pagi sebelum kelas bermula dan semasa kelas bermula.

Yusuf yang sememangnya sudah diketahui umum seorang kanak-kanak yang bijak dan petah bercakap. Pada usia setahun lagi, Yusuf sudah didedahkan oleh Hanis ilmu asas pembelajaran. Tidak hairanlah perkembangan Yusuf cepat dan ini membuatkan peminat kagum.

Dalam video ini, Yusuf yang kelihatan tidak sabar untuk memulakan hari pertama persekolahannya bersiap dan menyisir rambutnya. Alisa juga turut kelihatan dan sempat menyampuk untuk bersekolah seperti abangnya itu. Permulaan kelas dimulai dengan bacaan doa dan sesi pembelajaran pun bermula.

Antara yang kelihatan adalah Yusuf mempelajari tentang huruf. Begitu bersemangat Yusuf menjawab soalan daripada gurunya dan hingga menjer1t-jer1t. Ini baru secara maya, kalau dapat bersemuka dengan kawan-kawan, pastinya Yusuf lagi teruja.

Jom tonton video di bawah :

Gelagat Yusuf ketika sesi pembelajarannya ini menarik perhatian peminat. Wah ceria sungguh Yusuf dapat belajar dengan cikgu dan kawan-kawan baru. Antara komen-komen mereka :

” Aww Yusuf dah besar la, bijaknya la dia. Abang Yusuf belajar, adik pun nak belajar juga. Dua-dua pun comel sangat.. “

” Makin besar makin handsome la yusuf ni. Membesar sihat dan bijak ya anak soleh. Aamiinn ya arhaman rohimin.. “

” Bayangkan kalau dapat pergi sekolah macam biasa, Yusuf mesti bersemangat dan happy je. Online class pun bersemangat.. “

” So pandai, good luck Yusuf. The promising kid, enjoy the school Yusuf. Adorable sangat-sangat dengan Yusuf yang bijaksana ni.. “

” MasyaAllah big boy already, pandai sangat sangat. Semoga menjadi Yusuf Iskandar yang terbaik ye btw yr bilik so nice.. “

” Follow dr lahir, sampai skang. big boy dah Yusuf. Well done Yusuf, so proud of your achievements. Memang brilliant boy la Yusuf.. “

” Kalau dia dapat pergi sekolah, mesti dia lagi suka. Big already and conquering the class. goodjob Yusof.. “

” Pandai Yusuf menyesuaikan diri dan nmpk selesa dlm online class ni. Fokusnya dia, good boy sangat really inspiring.. “

Hari pertama pun sudah sebegini ceria Yusuf menjalani kelas onlinenya. Semangatnya tu memang membuatkan peminat melihat terhibur. Semoga Yusuf terus menjadi anak yang soleh, membesar dengan sihat dan menjadi anak yang bijaksana. Belajar elok-elok Abang Yusuf.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Yusuf Iskandar, IG Hanis Zalikha

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copyright akan dikenakan..