” Dulu baju-baju saya jadi kek, kueh dan minuman.. ” – Dato’ Sri Ismail Sabri

Komentar Netizen Ketika Sesi Live Dato’ Sri Ismail Sabri Mencuit Hati Ramai. Mata Netizen Memang Teliti Betul Dan Ini Respon Daripada DS Ismail Sendiri. Sporting Pak Long !!Β 

Negara masih lagi belum selesai berju4ng untuk menangani wab4k C0v1d-19. Setiap hari, pasti akan ada siaran langsung sidang media daripada Menteri Kanan Pertahanan, Dato’ Sri Ismail Sabri bin Yaakob yang memberikan info terkini mengenai situasi dalam negara.

Meninjau akaun Instagram DS Ismail dan menantunya pereka fesyen terkenal, Jovian Mandagie telah dikongsikan paparan komen yang ditinggalkan oleh netizen ketika menonton sesi live ini. Berbagai-bagai komen yang melucukan dan rata-ratanya sibuk memerhati barangan yang terdapat di belakang DS Ismail.

Rak yang berisi pelbagai barangan milik DS Ismail jelas kelihatan antaranya helmet, keris, tengkolok dan banyak lagi. DS Ismail yang memberikan ucapannya di situ membuatkan mata netizen melilau memerhati segenap ruang dan barang rare yang ada di situ.

Jovian yang turut sama membaca komen-komen ini berkongsikan screensh0t video tersebut dan mengatakan bahawa netizen memang bijak membuat kelakar. Ada yang l0ck Helmet dan paling melucukan komen yang meminta supaya DS Ismail ke tepi untuk melihat apa lagi barangan yang ada di belakangnya itu.

Jom baca perkongsian di bawah :

(Kl1k butang KANAN > untuk melihat gambar seterusnya.. )

Dato’ Sri Ismail juga turut berkongsikan paparan yang sama di akaun Instagramnya, dan jawapan balas DS Ismail menghiburkan netizen.

Paparan komen di live DS Ismail itu menarik perhatian netizen. Mata masing-masing memang fokus betul pada persekitaran DS Sabri sampai habis semua barang kena l0ck. Antara komen-komen mereka :

” Siap suruh dato’ ke tepi sikit pon ade. Komen paling lucu.. “

” Seriuss.. Malaysian mmg kelakar, ad0i.. Sak1t perut weii.. Dato tepi sikit boleh tak.. “

” Ini sgt kelakar, lock harga siap. Tak ker1ng idea wahai netizen.. “

” Even me too.. I pandang je rak belakang DIS je tau.. Hahahahaha.. “

” DS kene cari port lain, yg tak dak barang2 rare mcm tu.. “

” Kelakar ds.. Sy baca pun terhibur jugak dgn gelagat netizen tu semua.. “

” Hahaa dato mmg sporting and humble. semoga sihat2 saja dato sekeluarga.. “

” Sporting DS, habis semua brg kena l0ck.. “

Menghiburkan dan cukup sporting DS Ismail memberi respon pada semua komentar netizen itu. Barang unik memang sesiapapun tidak terlepas pandang. Apa pun, semoga DS Ismail sentiasa sihat dan cemerlang dalam menjalankan tugasan dan amanat yang diberikan kepadanya ini.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Ismail Sabri, IG Jovian Mandagie

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..