” Alisa baca doa translate Jepun ke apa. Pandai dia shortcut doa.. ” – Netizen

Video Gelagat Alisa Aisyah Membaca Doa Makan Bersama Abangnya, Yusuf Iskandar. Amboi Alisa, Lain Macam Bunyinya. Part Hairul Sebut AllahuAkbar Tu Tak Sangka Alisa Sempat Fikir, Bijak Sungguh !!

Yusuf Iskandar dan Alisa Aisyah anak-anak yang ceria dan selalu mendapat perhatian oleh warganet. Kedua-duanya memiliki wajah comel dan berkulit putih mewarisi kecantikan dan kekacakan rupa daripada kedua orang tua mereka.

Putera dan puteri kepada Hairul Azreen dan Hanis Zalikha ini sudahpun diajar untuk berdisiplin dan menepati masa walaupun baru berusia setahun jagung. Hanis pernah berkongsi di Instagramnya bagaimana dia mengatur pergerakan anak-anaknya ini bermula daripada bangun tidur sehinggalah malam.

Yusuf dan Alisa juga tidak begitu dided4hkan dengan gajet seperti kanak-kanak lain. Hanis melatih mereka supaya lebih mengisi masa dengan aktiviti bermain permainan yang berfaedah seperti puzzle dan mewarna. Sebagaimana Yusuf dididik, begitu jugalah yang dilakukan untuk Alisa.

Meninjau akaun Instagram Alisa Aisyah, telah dikongsikan satu video yang menunjukkan Yusuf dan Alisa sedang bersiap sedia di meja makan untuk menikmati sarapan pagi. Kedengaran suara Hairul mengarahkan Alisa dan Yusuf membaca doa makan. Alhamdulillah Yusuf sudah boleh membaca doa dengan betul namun sampai turn Alisa, jadi lucu dibuatnya. Alisa Alisa, bahasa alien mana tu sayang.

Jom tonton video di bawah :

View this post on Instagram

😇

A post shared by Alisa Aisyah Hairul Azreen (@thealisaaisyah) on

Gelagat Alisa membaca doa itu menarik perhatian peminat. Amboi Alisa aamin sahaja yang betul-betul jelas, yang lain ke laut dalam terus. Antara komen-komen mereka :

” Wow doa shortcut ni. Dia yang baca dia yang gelak. Macam tahu tahu je salah hahaha.. “

” Sempat lg fikir nak buat apa bila allahuakbar.. good gurl la.. “

” Bila daddy kata Allahuakhbar.. Dia nk tadah tgn smbil muka terfikir.. Eh !! Lastnya sujud atas meja…. Cute ja.. “

” Amboi si tada, dengar perkataan Amin je tu.. Cerdiklaaa allahuakbar… Sujud terussss pkir dlu sblum tu.. “

” Alisa baca doa translate Jepun ke ape.. Haha kiut weh.. Tukututuuu tetiba aminnn eee omeynyaaaa.. “

” Alissaaa tu doa ke jampi hahahahhaahahaaha.. Pandai dia shortcut doa. dia thu salah baca ke tu dia gelak haha.. “

” Dia punya Allahuakbar terus rukuk ye haha, pandai sangat Alisa.. Lajunya Alisa baca doa, dengar Aamiin je hujung hujung tu.. “

Alahai seronok je tengok gelagat Yusuf dan Alisa yang semakin bijak ini. Alisa punya doa memang edisi special betul, hanya Alisa yang faham shortcut doa dia tu. Part sujud tu cerdik sangat Alisa, sempat Alisa memikirkan tindakan spontan itu. Semoga Alisa dan Yusuf menjadi anak yang soleh dan solehah dan berguna dewasa kelak. Aamin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Alisa Aisyah 

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..