” Pec4h perut! Johan berdekah dengar awek Korean nyanyi lagu Kelantan ” – Durian Kimchi

Video Wanita Korea, Maryam Menyanyikan Lagu Dialek Kelantan Buat Ramai Terhibur. Wah, Hebat Sungguh Ni. Comel Sangat Slang Maryam !!

You Narae atau nama islamnya Maryam merupakan seorang gadis Korea yang telah berkahwin dengan seorang jejaka melayu yang berasal dari Kelantan iaitu  Nik Muhammad Ryzal Nik Ibrahim. Pasangan ini telah berkahwin pada Ogos 2019.

Pasangan ini pernah menjadi tul4r di media sosial apabila sebuah video yang menunjukkan Maryam bercakap dalam bahasa melayu iaitu perkataan ‘ Lapar nak map0h ‘ ketika meng4du kepada suaminya dalam bahasa pasar. Perkongsian video tersebut telah mendapat sehingga 700 ribu tontonan.

Pasangan ini sepatutnya mengadakan majlis resepsi di sebelah lelaki iaitu di Kelantan pada Jun tahun ini. Namun kerana penul4ran C0v1d-19, mereka terp4ksa menangguhkan hasrat tersebut dan turut membatalkan rancangan untuk pulang ke Malaysia

Menerusi akaun Instagram, satu video semasa temubual pasangan Ryzal dan isterinya, Maryam dalam slot Johara Pagi Era telah dikongsikan. Mereka ditemubual oleh penyampai radio Era iaitu Johan, Ray dan Haniff. Dalam temubual tersebut, Ryzal menyatakan beliau telah mengajar isterinya dua buah lagu dialek Kelantan.

Lalu mereka meminta Maryam untuk menyanyikan lagu tersebut. Nyanyian Maryam telah membuatkan ramai terhibur dan merasa kagum dengannya.

J0m tonton video di bawah :

Rata-rata netizen berasa terhibur dan memuji nyanyian Maryam. Antara komen-komen mereka :

” Hahahaha ad0iii comeyy laa Maryam ni.. “

” U so funny lah Maryam. cute je tengok.. “

” I tengok more than two times do ahahaha comell !! “

” Maryam so cutte.. “

” Mcm bahasa order mamakk teh tarik wunekkkk, SIAPPP !!! “

” B0ng0klah korang berdua nih.. “

” Bis0 Maryam kecek kelate… p0wer boh!! “

” Terbaikk lah Mayamyunrrr nyanyi lagu Kelantan… Sungguh menghibur kan… “

Wah, hebat kan! Comel sangat suara Maryam apabila menyanyikan lagu dialek Kelantan. Bukan mudah untuk orang berbangsa lain untuk menyanyikan lagu dalam loghat negeri lain. Semoga jodoh Ryzal dan Maryam berkekalan hingga akhir hay4t dan berbahagia selalu.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Durian Kimchi, Maryam, Era, Johan by Berita Kopak 

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..